Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Študij medicine Ob načrtih vlade za tretjo medicinsko fakulteto opozorila o pomanjkanju pedagoškega kadra

Vlada je na dopisni seji sklenila pismo o nameri za razvoj in izvajanje študija medicine na Univerzi na Primorskem, ki ga bo s fakulteto podpisala v sredo. Dekana ljubljanske in mariborske fakultete ob tem opozarjata na pomanjkanje pedagoškega kadra.

95

NBA Dončić ima v finalu Zahoda priložnost, da vstopi v še en ekskluziven klub

Luka Dončić z velemojstrskimi predstavami, široko paleto košarkarskih veščin in izjemno vsestranskostjo redno zbira trojne dvojčke. Vpisal jih je že proti 28 ekipam Lige NBA, v mozaiku imenitnega dosežka manjka le še kamenček v podobi Minnesote.

77

Nemčija Začetek sojenja pripadnikom skupine Državljani rajha, ki so obtoženi načrtovanja državnega udara

Na sodišču v Frankfurtu se je začel drugi sodni proces proti devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi članstva oziroma podpore teroristični organizaciji in načrtovanja državnega udara.

6

Vreme Oranžno opozorilo: Popoldne predvsem na vzhodu pričakovani močnejši nalivi s sunki vetra

Agencija za okolje je izdala oranžno vremensko opozorilo za osrednjo in obe vzhodni regiji. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo popoldne predvsem na vzhodu nastajale močne nevihte z nalivi in sunki vetra.

9

EP v nogometu 2024 Na širšem Kekovem seznamu tudi Josip Iličić

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam kandidatov za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Na njem je 30 igralcev. V Nemčijo jih lahko odpotuje 26.

31

Novice

Gospodarstvo Vrstijo se prodaje slovenskih prehranskih podjetij. Bo država sprejela prehransko strategijo?

Potem ko je pred kratkim Panvita prodala 51-odstotni delež hrvaški skupini MPlus, so iz Celjskih mesnin v ponedeljek sporočili, da prodajajo 40-odstotni delež hrvaškemu strateškemu partnerju. Bo Slovenija na prehranskem področju sprejela strategijo?

145

Evropa Zmagoslavje Geerta Wildersa ali iz politične osame v nizozemsko vlado

Novembra lani je prepričljiva zmaga skrajnega desničarja Geerta Wildersa osupnila Evropo. Njegova Stranka za svobodo je dobila 37 poslanskih mest, 12 več kot drugouvrščena levosredinska koalicija.

28

Italija Območje Flegrejskih polj stresel najhujši potres v zadnjih 40 letih

Območje ognjenika Flegrejska polja v bližini Neaplja je stresel potres z močjo 4,4, zato so prebivalci mesta Pozzuoli noč preživeli na prostem. V Pozzuoliju in v Neaplju je nastalo nekaj škode na stavbah, razpokale so stene in odpadel je omet.

20

Šport

Giro, 16. etapa Zaradi slabega vremena skrajšali današnjo etapo za 85 kilometrov

Organizatorji kolesarske Dirke po Italiji so se zaradi slabih vremenskih razmer odločili prestaviti začetek današnje 16. etape iz Livigna do vznožja prelaza Stelvio. Etapa se bo začela okoli 14. ure.

4

SOS odmev Fink o Pogačarjevi prevladi na Giru: "Morda se je sploh prvič resno lotil tritedenske dirke"

"Občutek imam, da ima Pogačar kak kilogram manj kot običajno, zato me njegove predstave ne presenečajo. Po eni strani je to znanstvena fantastika, po drugi strani pa je serijski zmagovalec, zato me to več niti ne preseneča," o Giru razmišlja Bogdan Fink.

91

Odbojka Jan Kozamernik: Na poti do cilja bo treba biti prizemljen

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v sredo v Turčiji začenja novo sezono Lige narodov, ki bo imela še večji pomen kot v preteklosti. Nastopila bo na treh turnirjih, najprej v Turčiji, nato na Japonskem in za zaključek rednega dela še v Stožicah.

11

Tenis Tamara Zidanšek v boju za Roland Garros ugnala Polono Hercog

Tamara Zidanšek je v slovenskem obračunu prvega kroga kvalifikacij za Odprto teniško prvenstvo Francije v Parizu s 6:2, 6:4 premagala Polono Hercog. Dvoboj je trajal uro in 29 minut.

3

Intervju Andrej Hauptman: Tudi zadnji teden bo treba kdaj dirkati na polno

Za Andreja Hauptmana letošnja Dirka po Italiji še ni odločena. "Tadejeva prednost je resda visoka, a lahko pride slab dan in kakšna etapa, ko ne bo stoodstoten. Prednost dobrih šestih minut tako lahko hitro zbledi."

10
Oglasno sporočilo

Učinkovita nega rastlin

Vrtovi razveseljujejo s cvetenjem mnogih cvetlic in rastjo zimzelenih rastlin, kar označuje višek njihove vegetacijske rasti. V tem obdobju je ključno redno zalivanje in gnojenje lončnic, ki potrebujejo dodatno energijo.

Judo V Parizu najverjetneje pet slovenskih judoistov, tri manj od rekorda

Čeprav se je kar dolgo razmišljalo in konec koncev je tudi kazalo v to smer, pa rekordno število slovenskih judoistov na enih olimpijskih igrah v Parizu ne bo niti izenačeno. Preseženo zagotovo ne bo.

2
Več

Kultura

Film in TV Na snemanju filma Belo se pere na devetdeset: Vrnitev v osemdeseta, "a brez patetike"

"Ko sem prvič stopila v ta prostor, me je stisnilo pri srcu," prizna Bronja Žakelj, ko se ozira po natrpani, malce zguljeni kuhinji. Tako je, kot da bi čez njen prag stopila nazaj v zgodnja osemdeseta.

17

Knjige Slovenski dnevi knjige so Na preži: ker je čuječnost v sodobnem času pomembna veščina

V Mariboru se začenjajo 27. Slovenski dnevi knjige, ki letos potekajo pod sloganom Na preži. Osrednja gostja knjižnega sejma je pesnica Barbara Korun, festival pa se je zavezal k organizaciji s čim manj odpadkov.

1

Razstave Likovni dialog, ki se poklanja tovarištvu Jožeta in Petra Ciuhe

Ob stoletnici rojstva enega najvidnejših slovenskih likovnih umetnikov druge polovice 20. stoletja Jožeta Ciuhe v Galeriji Lek umetnikovo delo sopostavljajo ob podobe, ki jih ustvarja njegov sin Peter Ciuha.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Južna Koreja prepovedala uspešnico s Tik Toka, ki poveličuje Kim Džong Una

V Južni Koreji bodo prepovedali viralno severnokorejsko propagandno melodijo, ki Kim Džong Una opeva kot prijateljskega očeta in velikega voditelja.

8

Zanimivosti Erdogan Evrovizijo označil kot grožnjo tradicionalni družini

Evrovizija še kar dviguje prah. Ob glasbeno tekmovanje se je tokrat obregnil turški predsednik Tayyip Erdogan, ki je povedal, da to spodbuja nevtralizacijo spola in ogroža tradicionalno družino.

7

Foto Špartanski tekači z vsega sveta premagovali ovire ob Blejskem jezeru

Ob Blejskem jezeru je ta konec tedna 3000 tekačev iz 35 držav svojo pripravljenost preizkusilo na teku z ovirami, imenovanem Spartan Race.

1

Avtomobilnost Jeep avenger: preskus v mestni džungli

Na supertestu jeepa avengerja je prišlo na vrsto še eno pričakovano vprašanje, in sicer, kako pregleden in mestno uporabniško naklonjen je? Pričakovano, ker tako po velikosti kot obliki sodi med primarno urbane avtomobile.

6

Družabno Na "dnevu najlepših sanj" da dahnila Ana Bucik

Alpska smučarka Ana Bucik se je v soboto v vili Vipolže poročila z dolgoletnim partnerjem, nogometašem Krisom Joganom. Na Instagramu je ob objavljenih fotografijah zapisala, da je to njen dan najlepših sanj.

3
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Reportaža Rod Stewart z odliko opravil ognjeni krst v Ljubljani

Za britanskim slavčkom Rodom Stewartom je slovenski debi. V dvorani Stožice je z mešanico priredb in originalnih stvaritev poskrbel za krhanje srca, pa tudi povišanje utripa. S svojo energijo je dokazal, da je človek star toliko, kot se počuti.

33
Več

Uredniški izbor

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

65

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov