Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

14. etapa, kronometer Ganna daleč najhitrejši, zdaj vozijo kapetani, tudi Pogačar

Že tretja sobota na 107. kolesarski Dirki po Italiji prinaša drugi kronometer. Na južni obali Gardskega jezera se odvija 31,2-km ravninska ura resnice, na kateri je bil razred zase Filippo Ganna, a kot na prvi bo zadnjo besedo imel Tadej Pogačar.

107

Vojna v Ukrajini Zelenski priznal zdesetkanost brigad in pešanje morale med ukrajinskimi vojaki

Zaradi ruske ofenzive v severovzhodni ukrajinski oblasti Harkov je moralo svoje domove zapustiti skoraj deset tisoč ljudi, je sporočil guverner oblasti Oleg Sinegubov, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznal nekatere težave.

66

Evropa Atentator na slovaškega premierja po zaslišanju na sodišču ostaja v priporu

Sodišče v kraju Pezinok je za moškega, ki je obtožen poskusa umora slovaškega predsednika vlade Roberta Fica, odredilo pripor zaradi možnosti pobega in nevarnosti, da bi zagrešil nova kazniva dejanja. Zdravstveno stanje premierja je resno, a stabilno.

16

Slovenski čebelarski praznik "Čebelarjenje je način življenja, a tudi simbol slovenstva"

V Beltincih se je na prireditvi ob 21. slovenskem čebelarskem prazniku in 7. svetovnem dnevu čebel zbrala množica ljudi od blizu in daleč. Čebelarje in obiskovalce je med drugim nagovorila predsednica države Nataša Pirc Musar.

Kajak-kanu Slovenke v Tacnu zlate v ekipni vožnji

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so podelili medalje v kajaku. Slovenska dekleta so osvojila zlato medaljo v ekipni vožnji, kar je 40. kolajna za Slovenijo na evropskih prvenstvih.

7

Novice

Bližnji vzhod Izraelska vojska nadaljuje napade na jugu in severu Gaze

Izraelska vojska nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu Gaze in na begunsko taborišče Džabalija na severu palestinske enklave. Na vzhodu Rafe je izraelska vojska, kot navaja, ubila poveljnika oborožene skupine Islamski džihad.

28

Črna kronika Policisti opravili hišno preiskavo pri osumljencu za grožnjo s strelskim napadom na šoli

Kriminalisti so na območju Policijske uprave Murska Sobota ta teden opravili preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov v začetku aprila.

11

Poročilo o delu sodišč Zaupanje javnosti v sodstvo v Sloveniji je relativno nizko, se pa v zadnjih letih izboljšuje

Slovenska sodišča so lani poslovala stabilno, čeprav okolje za njihovo delo ni bilo posebej spodbudno, je ob predstavitvi poročila o delu sodišč za leto 2023 poudaril predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević.

37

Šport

Boj za obstanek Rogaška vodi pri Muri, Radomlje proti prvaku Celju, Aluminij pa zaostaja že z 0:3

Zadnji krog sezone Prve lige bo povedal, kdo bo osvojil 2. mesto (Maribor je v boljšem položaju kot Olimpija) in kdo se bo poslovil od prvoligaške druščine. Na lestvici je Rogaška osma, točko za njo je Kalcer Radomlje, zadnji Aluminij ima še točko manj.

17

Podkast Goran Zadnja želja Gogijevega dedka

“Pet dni pred evropskim prvenstvom sem prejel novico, da je umrl dedek,” začne svojo pripoved Goran Dragić. V novem podkastu Vala 202 z naslovom Goran odkrito spregovori o življenju in karieri. Tudi o odraščanju v Kosezah in maminih sarmah.

25

SP v hokeju MMC TV: Kanada – Finska 1:2 (prva tretjina)

Deveti dan SP-ja elite na Češkem prinaša en tradicionalni obračun. Finska – Kanada je pomembna tekma za razporeditev v četrtfinalu. Neposredni prenos celotne tekme na MMC TV, vključitev na TV SLO 2 po koncu EP-ja v kajaku iz Tacna.

NBA Indiana z agresivno obrambo izsilila sedmo tekmo

Polfinalna serija Vzhoda Lige NBA med Indiano in New Yorkom še ni končana. Odločala bo sedma tekma, potem ko je Indiana v petek Knickse premagala s 116:103. Pascal Siakam in Myles Turner sta skupaj prispevala 42 točk in 15 skokov.

77

Maraton Treh src Primož Kobe in Anja Fink državna prvaka v polmaratonu

V Radencih se je končal 42. maraton Treh src, najstarejši slovenski maraton, ki so ga prvič izpeljali leta 1981. V polmaratonu so se tekači merili za naslove državnih prvakov, po pričakovanju sta zmagala Primož Kobe in Anja Fink.

3
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

Plezanje Slovenski plezalci brez finala v Šanghaju

Nedeljski finale olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju na Kitajskem bo minil brez slovenskih plezalk in plezalcev. Slovenija je v polfinalu imela štiri tekmovalce, najboljša je bila Mia Krampl na 12. mestu.

Več

Kultura

Dediščina Odkritje zakopanega rokava reke Nil nemara razvozlalo skrivnost gradnje piramid v Gizi

Znanstveniki so odkrili zakopan rokav reke Nil, po katerem je nekdaj tekla voda ob več kot 30 piramidah, s čimer je nemara razrerešena skrivnost, kako so stari Egipčani prevažali orjaške kamnite bloke za gradnjo piramid na tako negostoljubni lokaciji.

12

Murska Sobota V najsodobnejših arhivskih prostorih pri nas po novem enota mariborskega arhiva za Prekmurje

V Murski Soboti je začela delovati dolgo pričakovana enota Pokrajinskega arhiva Maribor za Prekmurje. Na približno 1700 kvadratnih metrih trenutno najsodobnejših arhivskih prostorov v Sloveniji so moderna skladišča, čitalnica, predavalnica in razstavišča.

Muzej Lah Bo okolica muzeja sodobne umetnosti na Bledu urejena pravočasno za svečano odprtje?

"Težko si predstavljamo svečano odprtje muzeja in njegovo delovanje, če ne bo imel urejenega parkirišča in če okolica ne bo urejena," so izpostavili v muzeju sodobne umetnosti na Bledu, katerega gradnja se zaključuje, a je potrebna še ureditev okolice.

Več

Zabava in slog

Prvaki Celjski osnovnošolci na tekmovanju s področja znanosti in tehnologije pometli s konkurenco

Na Norveškem je potekalo največje tekmovanje s področja znanosti in tehnologije za učence in dijake na svetu. Ekipa učencev I. osnovne šole Celje je na dogodku First Lego Liga pometla s konkurenco in postala prvak. Navdušili so tudi z robotom Pingom.

Znani Zaokrožil videoposnetek, ki naj bi dokazoval, da je Diddy napadel pevko Cassie

Na posnetkih varnostnih kamer losangeleškega hotela iz leta 2016 naj bi bilo mogoče videti, kako raper Sean Combs, znan kot Diddy, napade svoje nekdanje dekle Casandro Venturo. To naj bi vrgel na tla in jo večkrat brcnil ter vanjo tudi nekaj vrgel.

1

Moda Cardi B na naslovnici revije nosi kreacijo Tanje Vidic

Na naslovnici Rolling Stona je tokrat Cardi B. Ta je oblečena v črno in neonsko zeleno pletenino, ki pa je nastala izpod rok slovenske modne oblikovalke Tanje Vidic. Kot je delila za MMC, je na to zelo vesela, ponosna, a vseeno malce šokirana.

5

Prošnja uspela Trump le prišel na maturitetno slovesnost sina Barrona

Newyorški sodnik Juan Merchan je Donaldu Trumpu odobril premor na sojenju zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov. Tako se je nekdanji ameriški predsednik ZDA skupaj z ženo Melanio udeležil slovesnosti ob maturi svojega najmlajšega sina Barrona.

4

Znani Paul McCartney naj bi postal prvi britanski glasbenik z nazivom milijarderja

Na seznamu 350 bogatašev, ki ga je sestavil Sunday Times, je tudi Paul McCartney. V preteklem letu sta z ženo svoje bogastvo povečala za 50 milijonov funtov. Tako naj bi postal prvi britanski glasbenik, ki se lahko pohvali s statusom milijarderja.

7
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Vrtoglav znesek Prtiček, s katerim je Messi sklenil prvo profesionalno pogodbo, prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov. Zanj so prvotno pričakovali največ pol milijona funtov.

3
Več

Uredniški izbor

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

59

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

124

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov