Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah po Sloveniji

20 let vstopa v EU "Slovenija je zame evropski biser, nekakšno središče Evrope, kjer se srečujejo različne kulture"

Pred dnevi je 80 let dopolnil nekdanji nemški politik Günter Verheugen, ki je pred dvajsetimi leti kot evropski komisar za širitev bedel nad vključevanjem novih članic v Unijo in pri tem nemalokrat premagoval odpor in pomisleke nekaterih starih članic.

54

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

46

Borzni komentar Tudi ob polmanjšem dobičku bi bile delnice NLB-ja še privlačne

Na Ljubljanski borzi se je promet precej povečal, vse delnice pa so se v prvem četrtletju podražile. Povprečna rast je bila 17-odstotna, kar domači trg uvršča na 1. mesto v regiji. Še vedno po rasti izstopajo NLB-jeve delnice – v prvih treh mesecih +29 %!

18

Študentski protesti v ZDA dobivajo zagon Policija na univerzi Columbia aretirala propalestinske protestnike

Newyorški policisti so v torek vdrli v poslopje univerze Columbia, ki so ga zjutraj zasedli študenti, ki protestirajo proti vojni v Gazi, in aretirali več deset propalestinskih protestnikov.

26

Formula 1 30 let od smrti nepozabne dirkaške ikone Ayrtona Senne

Natanko 30 let mineva od usodnega dirkaškega konca tedna v Imoli, kjer se je med dirko formule ena za VN San Marina ubil eden najboljših dirkačev vseh časov, Brazilec Ayrton Senna.

38

Novice

20 let vstopa v EU Golob in Pirc Musar: Vstop v EU najboljša odločitev. Von der Leyen: S Slovenijo je Evropa močnejša.

Premier Golob je poudaril, da je bila pot Slovenije v EU najboljša odločitev, predsednica države Pirc Musar pa, da zaradi članstva v EU-ju živimo bolje. Predsednica Evropske komisije von der Leyen je Sloveniji ob 20-letnici vstopa v EU čestitala.

13

Praznik dela Pirc Musar in Golob v poslanicah: 1. maj simbolizira boj delavcev za dostojanstvo in pravično družbo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v poslanici ob prazniku dela opozorila na pomen sodelovanja med delavci, delodajalci in vsemi pristojnimi za blaginjo vseh. Premier Robert Golob pa je pozval ljudi, naj se dejavno vključijo v družbeno dogajanje.

14

Evropa V Gruziji na protestih proti "ruskemu zakonu" po spopadu s policijo aretiranih 63 protetnikov

Po razpravi o t. i. zakonu o "tujih agentih" v gruzijskem parlamentu so se pred parlamentom spopadli protestniki in policija, ki jih je skušala razgnati s solzivcem in vodnimi topovi. 63 protestnikov je bilo aretiranih, ranjenih pa šest policistov.

30

Šport

Liga NBA Maxey s 46 točkami nasledil Iversona in rešil Sixerse

Slabe pol minute pred koncem 5. tekme uvodnega kroga končnice Lige NBA so New York Knicksi vodili za šest točk, a se je Philadelphia vrnila, izenačila in po podaljšku zmagala s 112:106. Glavni junak je bil Tyrese Maxey.

45

Madrid Lehečka izločil Nadala v osmini finala

Španskemu teniškemu zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu.

Liga NHL Toronto podaljšal serijo proti Bostonu

V noči na sredo so si hokejisti Toronta v TD Gardnu podaljšali sezono za vsaj eno tekmo. Z 2:1 so ugnali Boston in zaostanek v seriji zmanjšali na -1 (3:2). V podaljšku je odločil Matthew Knies.

2

Liga prvakov Bayern na začetku drugega polčasa preobrnil izid, a ni zdržal do konca

Prva polfinalna tekma Lige prvakov, klasika med Bayernom in Realom, se je v Münchnu razpletla z remijem 2:2. Bavarci so po zaostanku v prvem polčasu na začetku drugega povedli, končni izid pa je 10 minut pred koncem z 11-metrovke postavil Vinicius Junior.

67

SP v hokeju Slab začetek, dober konec in obvezne tri točke v lasti risov

Obratna zgodba slovenske hokejske reprezentance kot ob presenetljivem nedeljskem porazu z Južno Korejo. Romunija je povedla v 4. minuti, a na koncu je Slovenija s 6:1 (streli 47:10) slavila na drugi tekmi svetovnega prvenstva Divizije I, skupine A.

174
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Noč zmaja Košarkarsko igrišče prihodnosti, na katerem se bo poslovil Dragić

Nostalgiki bodo morda pogrešali škripanje lesa pod športnimi copati, a pravijo, da gre za košarkarsko igrišče prihodnosti. Razvijali so ga več kot 15 let, les je zamenjala visoka tehnologija.

27
Več
Mobile

Kultura

Na TV SLO 1 Panoptikum: Leposlovje v sodni dvorani

Izpostavili bomo nekaj primerov iz zgodovine književnosti – momentov, ko so se romani oziroma njihovi avtorji znašli v sodnih dvoranah, pred represivnimi organi, so bili oziroma so obtoženi plagiatorstva.

Glasba Berlinski filharmoniki bodo prvič izvedli naročeno delo slovenskega skladatelja

Berlinski filharmoniki bodo na majskih abonmajskih koncertih krstno izvedli novo delo skladatelja Vita Žuraja. Delo Anemoi je nastalo po naročilu berlinskega orkestra, ki ga bo na praizvedbi vodil Francois-Xavier Roth.

1

Film in TV SEEfest: slovenski filmi na festivalu južno-vzhodnega evropskega filma v Los Angelesu

V Los Angelesu se začenja festival južno-vzhodnega evropskega filma SEEfest, ki predstavlja filme iz 20 držav z Balkana in Kavkaza. Slovenijo zastopajo filmi Kino Volta, Sto let, Kako sem se naučila obešati perilo in Hobotnica banana mišmaš.

Več

Zabava in slog

Glasba Umetna inteligenca uničuje glasbo, britanski poslanci pozivajo k zakonski ureditvi ponaredkov

Uporaba umetne inteligence za oponašanje glasov in podob znanih glasbenikov narašča. Zato so številni poslanci v Veliki Britaniji predlagali, da bi umetnike zaščitili z zakonom, ki bi prepovedal "deepfake" ponaredke, ustvarjene z umetno inteligenco.

2

Avtomobilnost 322 kilometrov vožnje za 10 minut polnjenja

Švedski proizvajalec premijskih električnih avtomobilov Polestar je skupaj z izraelskim zagonskim podjetjem StoreDot serijsko vozilo opremil z novo vrsto baterije, ki omogoča ekstremno hitro polnjenje.

7

Družabno Princ William sporočil, da je s Kate in družino vse v redu

Princ William je med otvoritvijo tretjega centra za pomoč moškim s samomorilnimi mislimi James' Place spregovoril tudi o počutju svoje soproge, valižanske princese Kate. Zatrdil je, da se kljub neugodni diagnozi počuti dobro.

1

"V redu sem, hvala" Veder kralj Karel III. se je vrnil k opravljanju javnih dolžnosti, obiskal je bolnišnico

Britanski kralj Karel III. se je po daljšem premoru le vrnil k javnemu opravljanju uradnih dolžnosti. Med prvo tovrstno dejavnostjo se je odločil obiskati bolnišnico, ki zdravi tiste, ki so zboleli za rakom. Videti je bil zdrav in dobro razpoložen.

3

Dražba Scenarij, glasbila in podpisi: zvezdniki zbirajo denar za otroke z vojnih območij

Do 16. maja poteka dobrodelna dražba britanske organizacije War Child, na kateri ponujajo okoli 70 predmetov filmskih in glasbenih zvezdnikov – tudi izvirni scenarij filma Pravzaprav ljubezen, oblačila iz Krone, kitaro Eda Sheerana in bobne Coldplayev.

Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Letalski promet Evropska komisija opozarja letalske prevoznike, naj ne zavajajo potrošnikov z "zelenimi" trditvami

Evropska komisija in nacionalni organi za varstvo potrošnikov so 20 letalskim prevoznikom poslali dopise, v katerih so poudarili več potencialno zavajajočih okoljskih trditev in jih pozvali, naj svoje prakse v 30 dneh uskladijo z zakonodajo EU-ja.

23
Več

Uredniški izbor

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

49

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov