Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Kdaj bo Slovenija priznala Palestino? Postopki se bodo začeli v četrtek.

Slovenska vlada bo predvidoma v četrtek pričela s postopki za priznanje Palestine kot neodvisne države, so po tem, ko je Delo poročalo, da bo Slovenija Palestino priznala 21. maja, sporočili iz kabineta predsednika vlade.

92

Vojna v Ukrajini Ukrajinski parlament podprl vključevanje zapornikov v vojsko. Rusija svari Nato.

Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn.

118

Panvita Sindikat kmetov: Prepuščanje zemljišč tujcem ima lahko velike posledice na prehransko suverenost

Nad posledicami prodaje skupine Panvita hrvaški storitveni družbi Mplus, ki bo dobila pravico do upravljanja več kot 3500 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč, so zaskrbljeni tudi v Sindikatu kmetov Slovenije.

36

Zadnje slovo Množica ljudi se je v belem poslovila od Mance Košir

Na ljubljanskih Žalah so se v belih oblačilih in okrašeni s simboli metuljev številni poslovili od publicistke, novinarke in velike promotorke knjige Mance Košir.

3

Liga prvakov Real Madrid – Bayern 0:0 (v 13. minuti vratnica Rodryga)

Kdo se bo 1. junija pomeril z Borussio Dortmund v finalu Lige prvakov? Odgovor bomo dobili danes, v Madridu se za drugo vstopnico bojujeta Real in Bayern. Prejšnji torek v Münchnu je bilo 2:2.

21

Novice

Slovenija Študenti v podporo Palestini zasedli predavalnico fakultete za družbene vede

Študenti fakultete za družbene vede so zasedli veliko predavalnico in od vodstev fakultete in univerze zahtevajo, da se opredelita do dogajanja v Gazi in obsodita genocid. Obenem zahtevajo prekinitev sodelovanja z izraelsko univerzo v Bar Ilanu.

24

Evropa V Nemčiji dva napada na političarke: V Berlinu napadli socialdemokratko, v Dresdnu članico Zelenih

V berlinski knjižnici so napadli nekdanjo županjo in socialdemokratko Franzisko Giffey. Napadalec jo je udaril s torbo po glavi, jo lažje poškodoval in zbežal. V Dresdnu pa sta med lepljenjem plakatov skrajna desničarja napadla članico Zelenih.

2

EU V EU-ju dogovor o uporabi prihodkov od zamrznjenega ruskega premoženja za podporo Ukrajini

Države članice EU-ja so dosegle načelen dogovor o uporabi dela prihodkov od upravljanja zamrznjenega ruskega premoženja za podporo Ukrajini, je sporočilo belgijsko predsedstvo Sveta EU-ja. Sredstva bodo namenjena okrevanju in vojaški obrambi Ukrajine.

18

Šport

Giro, 5. etapa Ubežnikom uspelo, zmagal pa je Thomas. Benjamin Thomas.

Glavnina je odlašala, moštva so motovilila, ko je vrag vzel šalo, so kolesarji pritisnili na pedale, a bilo je že prepozno. Skupina štirih ubežnikov je uspela, zmage na 5. etapi letošnje Dirke po Italiji pa se je razveselil Benjamin Thomas (Cofidis).

112

Športni SOS Dallasov najuspešnejši recept za zmago v končnici: Dončić doseže od 30 do 39 točk

Uspeh Dallasa je v končnici zelo odvisen od nastopov in predstav Luke Dončića. Dallas razumljivo ne zmaguje, če ima Ljubljančan slab strelski večer, malce presenetljivo pa je spoznanje, da ni preveč uspešen tudi, kadar ima Dončić 'noro' uspešno tekmo.

89

Alpsko smučanje Koštomaj našel nove delovne izzive v Avstriji

Po Janezu Slivniku, zdaj že nekdanjem vodji slovenskih smučarskih reprezentanc, je nov delovni izziv v Avstriji našel tudi Gregor Koštomaj, ki je bil nazadnje odgovorni trener slovenske ženske reprezentance v tehničnih disciplinah.

2

Rokomet Zorman: Kar imamo, imamo in to bomo postavili na igrišče

Slovenski rokometaši nadaljujejo priprave na kvalifikacije za SP proti Švici. Dan pred prvo tekmo v Kopru je selektor Uroš Zorman ob treningu v koprski dvorani Bonifika dejal, da bosta za zmago ključna obrambni blok in igra brez tehničnih napak.

Borussia presenečenje Lige prvakov Terzić optimističen pred finalom: "Tam je vse mogoče"

"Ponos. Če bi moral izbrati eno besedo, bi bila to 'ponos'. To je namreč trenutek ponosa za nas, moje osebje, igralce in celoten klub, a sanj še ni konec," je po polfinalni tekmi Lige prvakov kar vrelo iz trenerja Edina Terzića.

32
Oglasno sporočilo

Prenovljena osebnost

Ste vedeli, da je posodobljen videz modela Škoda Scala navdihnil všečni koncept Vision RS? Ravno zato je Scala zdaj videti še bolj športno, številne podrobnosti pa poskrbijo za še večji užitek v vožji.

Noč zmaja Osrednji glasbeni gostje na poslovilni tekmi Gorana Dragića bodo Joker Out

Priljubljena glasbena zasedba Joker Out bo nastopila na poslovilni tekmi slovenskega športnega asa Gorana Dragića, so sporočili organizatorji.

6
Več

Kultura

20 let Grossmannovega festivala Častni gost jubilejnega Grossmanna bo Slobodan Šijan

Na prleškem pločniku slavnih v Ljutomeru boste našli cel kup zvenečih imen filmskega sveta - od Christopherja Leeja do John McTiernana in Uda Kiera. Letos bo ploščo dobil tudi Slobodan Šijan, ki bo častni gost 20. Grossmannovega festivala.

1

Razstave 250 let obveznega šolstva: kam je vodila misel o tem, da je v znanju moč

Znanje je moč, so poudarjali razsvetljenci in iz te misli je vzklila ideja o obveznem šolstvu. Na območju dežel, ki spadajo danes pod slovensko ozemlje, se je začelo pred 250 leti, vladarica, ki je za to zaslužna, pa je Marija Terezija.

1

Oder Poslovila se je lutkovna ustvarjalka in igralka Lucija Drolc Uršič

Umrla je lutkovna ustvarjalka Lucija (Lučka) Drolc Uršič, dolgoletna sodelavka in članica ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je v več kot 37-letni karieri sodelovala v dobrih 60 premiernih uprizoritvah. Stara je bila 81 let.

3
Več

Zabava in slog

Zanimivosti Milijoni so že na računu: loterijskemu srečnežu izplačali 51 milijonov evrov

Srečnemu slovenskemu loterijskemu dobitniku so izplačali 51 milijonov evrov, ki jih je zadel v igri eurojackpot, občina, kjer stanuje novi milijonar, pa je prejela devet milijonov evrov. Za katero občino gre, še ni znano.

49

Po uvrstitvi v finale Maatko po uspehu v polfinalu Evrovizije: "Strokovne komisije gledajo na glasbo, tu imamo prednost"

Po včerajšnjem uspehu v polfinalu Evrovizije je dogajanje prvega večera v Malmöju za MMC analiziral evrovizijski poznavalec Alesh Maatko. Meni, da bo uvrstitev Slovenije v velikem finalu veliko boljša od tistega, kar ji že lep čas napovedujejo stavnice.

32

Evrovizija Raiven in z njo Slovenija v evrovizijskem finalu! "Eden najsrečnejših trenutkov v mojem življenju."

Raiven je uspelo prepričati Evropo, uvrstila se je v evrovizijski finale skupaj s predstavniki Srbije, Portugalske, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvaške, Irske in Luksemburga.

740

Evrovizija Bambie Thug iz Irske očita EBU-ju, ker je ukazal odstraniti propalestinsko poslikavo telesa

Bambie Thug, ki na Evroviziji zastopa Irsko, je organizatorje tekmovanja kritiziral_a, ker so zahtevali, da za nastop v torkovem polfinalnem izboru spremeni poslikavo telesa, ker je ta izražala podporo Palestini in pozivala k miru v Gazi.

3

Evrovizija Spletni klepet z evrovizijsko finalistko Raiven

Slovenska evrovizijska predstavnica Raiven je bila po uspešnem polfinalnem nastopu gostja MMC-jeve klepetalnice.

15
Oglasno sporočilo

Beton je material moderne arhitekture

Beton v vsakdanu navadno srečujemo kot siv konstrukcijski material, s katerim gradimo. Izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena tudi kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let.

Ture avanture Islandski novinec med letalskimi prevozniki premika meje z drugačnim pristopom

Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Play Airlines svojo politiko močno odmika od tiste, ki je v letalstvu običajna, to pa mu je omogočilo, da je v izjemno konkurenčni panogi našel svojo tržno nišo kljub majhnosti.

7
Več

Uredniški izbor

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

22

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

Medijski akt "Sprejetje akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

92
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov